A Kreml ellenlépéseket helyezett kilátásba az újabb amerikai szankciók miatt

A kölcsönösség alapján meghozandó ellenlépéseket helyezett kilátásba pénteken Vlagyivosztokban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, miután az amerikai pénzügyminisztérium tovább bővítette a szankciókkal sújtott orosz vállalatok és magánszemélyek listáját.

A csütörtökön kihirdetett újabb amerikai büntetőintézkedések ezúttal főleg azok ellen irányulnak, akik részt vesznek az oroszországi szárazföldet az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigettel összekötő híd építésében, élükön az SzGM-Moszt elnevezésű céggel, de érintett mások mellett a Gazprom-media Holding is.

Peszkov szerint az amerikai feketelista több tucatnyi újabb szereplővel való bővítése nem volt konstruktív lépés és az nem járul hozzá a problémák megoldásához. A szóvivő ismételten megerősítette, hogy Moszkva nem tárgyal a szankciókról, és nem kéri azok enyhítését. Peszkov elmondta, hogy az orosz fél tanulmányozni fogja a szankciók kibővítését, és hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben tartani fogja magát a kölcsönösség hagyományos elvéhez.

Rovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Oroszország, Egyesült Államok, szankciók, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »