A kreatív foglalkozás segít életünk mélypontjainak legyőzésében

A kreatív foglalkozás segít életünk mélypontjainak legyőzésében

 A veszteség az emberi élet velejárója. Életünk során mindannyiunkat érnek veszteségek. Elhagyunk vagy elvesztünk valakit, esetleg kénytelenek vagyunk elengedni a számunkra fontos személy kezét. Sajnos, a Covid időszakában ezt az átlagosnál is többen kénytelenek megtapasztalni. Ilyenkor az ember életösztöne keresi a kapaszkodókat, hiszen ki ne szeretné ismét megtalálni élete értelmét! Mindenki másképp oldja meg sorsa mélypontjait.

A perbenyiki Dobó Szuperák Eszter a veszteségek elszenvedését követően akkor tudott ismét felállni, amikor jó egy évvel ezelőtt megtalálta lelkére a gyógyírt.

Olyan foglalatosságra bukkant, amely feltölti, ami igazi örömforrás, terápia a testi-lelki gyógyulásra:

Mindig érdekelt a kézművesség, a kreatív foglalatosság, de soha sem volt elég időm belefogni. Múzeológus vagyok, szakmámból eredendően szeretem a régi értékeket, így  amikor meglátogattam Angliában élő testvéremet, eljuthattam egy régiségvásárra is. Ott olyan szépségekkel találkoztam, amelyekbe beleszerettem: olyan megvételre árusított csészékbe, kancsókba, tálakba, amelyeknek különleges volt a szín- és formavilága. Bevásároltam belőlük, majd hazatérve alkotni kezdtem. Elsőként élővirágokat ültettem a csészékbe. A kövirózsa, a kaktuszok, az árvácska, a százszorszép, a törpe anyósnyelv csodálatosan mutatnak ezekben a porcelánokban. Egy csodás edénybe ültetett szezonális virág különösen megszépíti az igényes ember  otthonát. A látvány mindig megsimogatja a lelkem. Azután továbbléptem. A szépséges csészékbe a kiskertemből származó szárazvirágok mellé gyertyaviasz került. Megint egy szelet az élet szépségeiből. Azután édesanyám megajándékozott egy varrógéppel, ezzel újabb dimenziót nyitva meg előttem. Most már lakástextil-dekorációkat is készíhettem. Kezdetben evőeszköz-tartókat, majd tányéralátétek, később párnákat, terítőket, teljes szetteket.

A közösségi oldalra Vintage Flowers címmel fel is tettem őket, mert kíváncsi voltam, mit szólnak hozzá az emberek. Sikert arattak! Sokan szeretnének szert tenni hasonlókra!

Hírdetés

Miért választottad épp ezt a világot hobbidul?

Nővérem, aki egyúttal a példaképem is, hasonló vállalkozást vezet Angliában Linen and Stripes néven. Ő egészen komolyan beleásta már magát ebbe a világba, nyilván, ez is szerepet játszott a választásomban. Ráadásul engem ebben a tevékenységben mindenki teljes mellszélességgel támogat: a férjem részt is vállal a munkából. De a szüleink és férjem keresztmamája is segítenek az árubeszerzésben. Fontos, hogy szép, míves, minőségi alapanyagokkal dolgozhassak. Most azt tervezem, hogy valamennyi felhasználásra szánt virágot kertünkben meg is termesztem.

Mennyi időt tudsz szentelni hetente a hobbidra?

Hétköznapokon, munka után igyekszem 2-3 órát is ezzel foglalatoskodni, a hétvégén pedig szombatonként akár egy félnapon át is elbíbelődöm az épp aktuális feladatokkal. Mindenkinek, akinek van mit feldolgoznia, csak ajánlani tudom. Úgy bele tudok mélyedni a munkába, hogy képes vagyok kizárni a körülöttem lévő világot. Ráadásul feltölt, kibontja a bennem rejlő kreativitást, az elkészült daraboknak pedig nagyon tudok örülni! Kitartás, szépérzék, kézügyesség és egy jó ötlet viszont feltétlenül kell hozzá! 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »