A közúti balesetek szempontjából nagypéntek és húsvéthétfő számít a legrizikósabbnak

A közúti balesetek szempontjából nagypéntek és húsvéthétfő számít a legrizikósabbnak

A húsvéti ünnepek alatt történő közúti balesetek csaknem negyedénél játszik szerepet az alkohol. Az év többi napján ez nagyjából a balesetek 11 százalékánál jellemző.

„Az ittas állapotban történő vezetés szempontjából a nagypéntek és húsvéthétfő számít a legrizikósabb napnak“ – tájékoztatott a közlekedési rendőrség igazgatója, Ján Ignaták.

Az alkohol elfogyasztása után főleg a fiatalok és a kevésbé tapasztalt sofőrök azok, akik volán mögé ülnek. „A balesetet okozó személyek leggyakrabban a 18–24 év közöttiek közül kerülnek ki, és ez a húsvéti ünnepek alatt is érvényben van“ – mondta Ignaták a rendőrségi statisztikákra hivatkozva.

2015 és 2017 között a legtöbb ittas állapotban elkövetett balesetre Eperjes, Kassa és Zsolna megyében került sor.

Hírdetés

A rendőrök a húsvéti ünnepek alatt idén is fokozott ellenőrzéseket tartanak az utakon. Ittas vezetés során a sofőröknek komoly büntetésekkel kell szembenézniük.

Egy ezrelék alatt 800 euróig terjedő pénzbüntetés és három évnyi eltiltás jár a vezetéstől, egy ezrelék fölött bűncselekményről van szó, amiért egy évig terjedő szabadságvesztés és magas pénzbüntetés szabható ki” – figyelmeztetett Ignaták.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »