A Közmunkás Szakszervezet feljelentette Lázár Jánost, az MSZP tapsikol hozzá

A Közmunkás Szakszervezet feljelentette Lázár Jánost, az MSZP tapsikol hozzá

Feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt a Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter közmunkásokra vonatkozó kijelentése miatt a Legfőbb Ügyészségen.

Komjáthi Imre, aki a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke is az ügyészség fővárosi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón tűrhetetlennek nevezte a miniszter nyilatkozatát.

Egy normálisan működő országban egy felelős beosztásban lévő politikus nem beszélhet így 160-170 ezer emberről, nem tolvajozhat le egy egész társadalmi réteget – hangoztatta. Hozzátette: egy normális országban az ország első számú vezetője nem lehet egy keresztapa.

Komjáthi Imre szerint Lázár János nem először tesz „nagyúri gőggel” kijelentést a szegény emberekről, akik nála jóval kevesebből kell, hogy megéljenek, és akik kiszolgáltatottak a helyi kiskirályoknak.

Vegye tudomásul minden kormánypolitikus, hogy a legelesettebbek, a legkiszolgáltatottabb emberek Magyarországon nem a kapcarongyaik – mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, ha valaki a kirekesztett társadalmi csoportokat lenézni az sem nem tisztességes, sem nem szolidáris és különösen nem keresztény gondolkodású.

Az ilyen rezsimek általában a történelem szemétdombjára kerülnek – közölte.

Hozzátette: az áprilisi választásokig azon dolgoznak, hogy elkezdjék megírni a Fidesz-kormány elmúlt nyolcéves történetét, nem akarnak újabb fejezeteket nyitni.

Az ellenzéki pártelnök azt mondta, normális oktatási rendszer és egészségügy, megfelelő bérek, szolidaritás kell ahhoz, hogy igazságos legyen Magyarország.

Hírdetés

Lázár János egy január végi hódmezővásárhelyi választási fórumon beszélt arról, hogy annak a közmunkásnak, akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón elnézést kért azoktól, akiket esetleg megsértett a leegyszerűsítő megjegyzése, amelynek „nem volt kirekesztő éle”.

Az MSZP elnökét kérdezték a szocialisták és a Magyar Liberális Párt együttműködéséről. Molnár Gyula emlékeztetett arra, hogy az MSZP szombati kongresszusa véglegesíti az országos listát és az egyéni jelölteket. Tévesnek nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP elnöksége döntött a Liberálisoknak juttatott listás helyekről.

A pártelnök elmondta, az elnökség azt ajánlja a választmánynak – amely a szövetségi politikával foglalkozik – , hogy választásjogi értelemben az MSZP a Párbeszéddel induljon közösen a választáson, a Liberálisokkal pedig politikai szövetséget kössenek.

Hiesz György gyöngyösi polgármester országgyűlési képviselői jelöléstől való visszalépéséről és a pártból való kilépéséről Molnár Gyula közölte, Hiesz György korábban jelezte, hogy ő Gyöngyössel akar foglalkozni. Hozzátette: nagyon meglepte, hogy a pártból való kilépését is bejelentette.

Az MSZP elnöke elmondta, kérte, hogy Gyöngyösön hívjanak össze rendkívüli taggyűlést, amelyen ő is részt vesz. Mindenképpen MSZP-Párbeszéd-jelölt fog indulni Gyöngyösön – hangsúlyozta, de a jelölt nevét nem kívánta megmondani, arról a taggyűlés dönt. „Lesz kihívója a Fidesznek és lesz ellenfele Vona Gábornak is” – közölte.

A pártelnök elmondta, azt fogja támogatni, hogy a liberális politikusok a listán is kapjanak helyet, de azt nem mondta meg, hol.

Kitért arra, azon dolgoznak, hogy olyan választási eredményük legyen, amely az abszolút többségen túl lehetővé teszi, hogy a Párbeszédnek önálló parlamenti frakciója legyen.

Molnár Gyulát kérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint MSZP-s prominensek, például Lendvai Ildikó és Puch László azt javasolja, a választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát. A pártelnök azt mondta, erről nem hallott és nem is hiszi, hogy valóságos felvetés.

MTI

The post A Közmunkás Szakszervezet feljelentette Lázár Jánost, az MSZP tapsikol hozzá appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »