A követelőző sáskák helyett a görögöket oszlatta könnygázzal és botokkal a rendőrség Leszboszon

Könnygázzal és botokkal oszlatott fel egy migránsellenes tüntetést a görög rendőrség Leszbosz székvárosában, Mitilíniben, majd hétfőre virradóra kitelepítette a városközpontban ülősztrájkoló, többségében afgán menedékkérőket – adta hírül az ERT görög állami rádió.

Az éjszaka folyamán lezajlott művelet során a rendőrség buszokra ültette a tiltakozó menedékkérőket, és a móriai táborba szállíttatta őket. A helyi média szerint az egész nem tartott tovább 10 percnél.

A feldühödött tömeg és az akadozva haladó menedékjogi eljárásuk miatt tüntető bevándorlók közötti vasárnapi összecsapásokban több tucat menedékkérő könnyebben megsérült. A többségében fiatalokból álló csoport először kérdőre vonta, majd kövekkel és üvegekkel dobálta meg az ülősztrájkoló betolakodókat, akik múlt szerda óta táboroztak a Mitilíni központjában található Szapphó téren. A görögök petárdáztak és kukákat is felgyújtottak.

Hírdetés

A két tábort a rendőrségnek kellett szétválasztania.

A nagyrészt Afganisztánból érkezett menedékkérők napok óta azért tüntettek, hogy gyorsítsák fel eljárásukat, tegyék lehetővé szabad mozgásukat, és szállítsák őket a szigetről Görögország belsejébe.

A görög szigetek regisztrációs központjai túlzsúfoltak. A Leszboszon található, mindössze 3000 férőhelyes móriai táborban például 6500-an élnek a görög hatóságok információi szerint.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »