A Kovászna megyei Csernátonban és környékén is elérhető a karitász otthoni gondozói programja

A Kovászna megyei Csernátonban és környékén is elérhető a karitász otthoni gondozói programja

Augusztus 1-jétől a Kovászna megyei Csernátonban és a hozzá tartozó településeken is elérhető a Gyulafehérvári Caritas otthoni ápolás és szociális gondozás szolgálata.

A szeretetszolgálat keretein belül 22 éve működő otthoni gondozói program célja egészségügyi alapápolás és szociális gondozás biztosítása, az egészségi állapot megőrzése, illetve helyreállítása, javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára.

A szervezet munkatársai által nyújtott szolgáltatások a helyzettől függően lehetnek egészségügyi, háztartási vagy szociális jellegűek. A betegápolási tevékenység az otthonhoz, ágyhoz kötött betegek, illetve a valamilyen okból kifolyólag szakorvosi ellátásban hiányt szenvedők számára nyújt megoldást.

Hírdetés

Szolgáltatások:
• Egészségügyi szakápolás (írott orvosi javaslat alapján): sebellátás, kötözés, injekciózás, vérnyomásmérés, vércukorszintmérés, felfekvések megelőzése, kezelése, katéterezés, mobilizálás stb.
• Alapápolás: mosdatás, fürdetés, öltöztetés, étkeztetés, ágytálazás, pelenkacsere, fehérneműcsere, ágyneműcsere, tanácsadás az idős, beteg, fogyatékossággal élő ember környezetének kialakításával kapcsolatban.
• Háztartási segítségnyújtás: takarítás, mosás, vasalás, étkezés előkészítése, bevásárlás, számlák kifizetése, más adminisztratív ügyek intézése.
• Szociális szolgáltatások: szociális felmérés készítése az ellátottak saját otthonában, szociális informálás és tanácsadás az ellátottak és hozzátartozóik számára, együttműködés más szervezetekkel a rászorulók hatékonyabb segítésének érdekében.
• Ápolási segédeszközök, járássegítők kölcsönzése.

További információért a csernátoni szociális irodához, illetve a Gyulafehérvári Caritas munkatársaihoz lehet fordulni.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »