A környezetvédő Karácsony Gergelynek 71 jegenye szárad a lelkén

A környezetvédő Karácsony Gergelynek 71 jegenye szárad a lelkén

Bár a Liget Budapest projekt esetében elkötelezett környezetvédőként tetszeleg, Karácsony Gergely felől tucatszám vághatják ki a fákat, ha saját érdekei úgy kívánják – hívta fel a figyelmet a magyaridok.hu a Lizse.bolgstar.hu és az Ezatuti.blogstar.hu bejegyzése alapján.

Karácsony a famentés ellen szavazott

Zugló PM-es polgármesterének hozzájárulásával tavaly 71 jegenyefát pusztítottak el a BVSC-pályánál arra hivatkozva, hogy szuvasak voltak és életveszélyessé váltak. A HVG által megkérdezett Megyeri Szabolcs kertészmérnök szerint „nem feltétlenül az irtás lett volna megoldás a BVSC fáinál, hanem inkább az, ha visszavágják és így fiatalítják meg azokat”. A Zuglóiak Fóruma civil szervezet tagjai is arról számoltak be, hogy a kivágott fák törzse ép volt, nem volt nyoma betegségnek – szemben a Karácsonyék által „védelmezett” városligeti fákkal, amelyeken több az üreg, mint az élő szövet. A valóság sokkal inkább az, hogy a jegenyefák útban voltak a BVSC új uszodaszárnyának megépítéséhez.

Karácsony szintén a fák elpusztítását támogatta a Rákosfalva park rekonstrukciója ügyében. A vonatkozó határozatban Zugló önkormányzata képviselő-testületének fideszes és LMP-s tagjai, illetve a Civil Zugló egyesület képviselői arra szavaztak: a park rekonstrukcióját úgy valósítják meg, hogy az ott lévő fákat nem vágják ki. A famentést ellenezték szavazatukkal a Jobbik és az MSZP képviselői, illetve Szabó Rebeka (PM) alpolgármester és Karácsony Gergely is.

Emlékezetes: a közelmúltban a Városligetben, az egykori Hungexpo-irodák helyén fakivágással kezdődtek meg a Magyar Zene Háza építkezésének előkészületei. Rövid időn belül azonban megjelentek a Liget Budapest projekt ellenzői: civilek, PM-es és LMP-s politikusok némi dulakodás után bejutottak az építési terültre, ahol emiatt aznap fel kellett függeszteni a munkát.

– A Városliget átfogó felújítása nem halasztható tovább, a több évtizedes gazdátlanság és elhanyagoltság miatt a park zöld felülete rossz állapotban van – közölte tegnap a Városliget Zrt. Hangsúlyozták, hogy a Liget Budapest projektnek köszönhetően végre szebbé, élhetőbbé válik a park, és több tízezer négyzetméterrel, a mostani 60 százalékról 65 százalékra gyarapszik a zöld felület.

magyaridok.hu

The post A környezetvédő Karácsony Gergelynek 71 jegenye szárad a lelkén appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »