„A kormánynak kutyakötelessége bírósághoz fordulnia”

„A kormánynak kutyakötelessége bírósághoz fordulnia”

Jegeli a kormánytöbbség a szabadkereskedelmi egyezményt az Európai Unió és Kanada között. A kormánypártok nem mentek bele abba, hogy a megállapodás úgy lépjen hatályba, hogy a szövege nem végleges.

A Jobbik szerint az egyezmény uniós jogot sért. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak az Európai Unió Bíróságához kellene fordulnia az ügyben. „Felszólítjuk a kormányt,  és írásbeli kérdésben is ezt meg fogjuk tenni a miniszterelnökhöz Bana Tibor képviselő társammal, hogy tegyék egyértelművé, hogy tisztázni akarják-e ezt a jogi helyzetet, amelyet egyébként nem csak mi mondunk, hanem több esetben jogász körökből, vagy akár a helyettes ombudsmantól is elhangzott, tehát azt kell mondjam, hogy ha mondjuk az ombudsmani hivatal is és a helyettes ombudsman is ebben aggályokat lát, akkor a kormánynak kutyakötelessége, főleg egy ilyen kiélezett helyzetben, hogy megtegye a lépéseket, és ezeket a lépéseket csak ők tehetik meg, forduljanak az Európai Unió Bíróságához” – jelentette ki Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A CETA ellen kampányolt a parlamentben az LMP. A párt társelnöke a kormánypárti képviselőktől gyűjtött volna aláírást. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »