A Kormányhivatal elutasította Falathová panaszát

Mint arról korábban beszámoltunk, Zuzana Falathová panaszt nyújtott be Bukovszky László kisebbségi biztos ellen. Az illetékes kormányhivatal a héten elbírálta Falathová panaszát. Talán nem meglepő, hogy nem Falathovának adtak igazat.

A panaszt Bukovszky László kisebbségi biztos ellen Zuzana Falathová azután nyújtotta be a kormányhivatalnak, hogy Bukovszky közösségi oldalán közölte, felkereste a Pozsonyi Városi Múzeum igazgatóját, Peter Hyrosst, Falathová ügyével kapcsolatban, Falathovát azonban nem hallgatta meg, és mind a mai napig nem lépett vele kapcsolatba.

Nagy Dávid, Falathová jogi képviselője szerint ezzel Bukovszky megsértette az egyenlő bánásmód elvét és Falathová személyiségi jogait, Falathovát pedig rossz fényben tüntette fel a hivatalos Facebook-oldalán.

2020. január 16-án Zuzana Falathová és jogi képviselője egy meghallgatáson vett részt a nemzeti kisebbségekért felelős kormánybiztos hivatalának panaszokkal foglalkozó osztályán, a Bukovszky elleni panasz pontosítása miatt. Egyben kérvényezték, hogy Bukovszky nyilvánosan kérjen elnézést Falathovától, és vegye fel a fiatal muzeológussal a kapcsolatot. 

Mint megtudtuk, a Kormányhivatal Panasz Osztálya azzal utasította el Zuzana Falathová panaszát, hogy az nem felel meg a panaszokról szóló törvény tartalmi feltételeinket, tehát nem panasz

– nyilatkozta a ma7-nek Zuzana Falathová jogi képviselője, Nagy Dávid.

Hírdetés

A Kormányhivatal Zuzana Falathová panaszát három szemszögből értékelte:1. egyenlő bánásmód jogának megsértése2. személyiségi jogok megsértése3. a kormánybiztos eljárása

Nagy Dávid kifejtette, a Kormányhivatal szerint az első két pontban a bíróság az illetékes szerv, ami a jogász szerint igaz, de szerinte ezek a pontok szorosan összefüggenek.

„A mai napig nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, hogy mely jogszabály alapján járt el Bukovszky László. Amennyiben eljárhatott ügyfelem ügyében, akkor miért nem szólította meg őt, hiszen Falath Zsuzsi képviseli a kisebbséget az ügyben. Mely jogszabály minősíti a kormánybiztosi Facebook-oldalt kommunikációs csatornának?” – nyilatkozta Nagy Dávid. 

Továbbá a Kormányhivatal Panasz Osztálya szerint Zuzana Falathová esete nem magánjogi jellegű, mivel kellőképpen medializálva volt. A jogi képviselő ellenben úgy véli, igaz, hogy nagy felháborodást keltett a magyar közösség körében ez az eset, viszont ettől még magánjogi jellege nem változott.

– mondta lapunknak Nagy Dávid.

A jogász kifejtette, bárkivel közülünk megeshet, hogy elbocsátják. Képzeljük el azt az esetet, hogy ezzel az elbocsátással nem értünk egyet. Szeretjük a munkánkat és vissza szeretnénk kapni azt. Erre a bíróságon a másik fél a kormányhivatal álláspontjával fog érvelni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »