A kormányfõ optimista: a negyedik hullám simán kikerüli Romániát

A kormányfõ optimista: a negyedik hullám simán kikerüli Romániát

Romániában nem kellene a koronavírus-járvány egy esetleges negyedik hullámáról beszélni, amíg az ország megfelelő mennyiségű vakcinával rendelkezik, és bárki előjegyzés nélkül beoltathatja magát – szögezte le csütörtökön Florin Cîţu kormányfő.

Hírdetés

‘A kormány szempontjából minden tehetőt megtettünk, hogy az oltáskampány sikeres legyen. Nem a kormány oltáskampányáról van szó, hanem az élet kampányáról, a normalitáshoz való visszatérés kampányáról. Csak immunizálással térhetünk vissza a normalitáshoz. Mind hallom emlegetni a negyedik hullámot. Nem kellene a negyedik hullámról beszélni Romániában. Ha be akarjuk oltatni magunkat, beoltatjuk, az oltás nem kötelező, de ha beoltatjuk magunkat, nem lesz negyedik hullám. (…) A lakosságnak tudnia kell, hogy bárhol, bármikor beoltathatja magát, és így elkerülhetjük a negyedik hullámot’ – fejtette ki Florin Cîţu Gyulafehérváron tartott sajtótájékoztatóján.

Románia volt az első ország az Európai Unióban, amely lehetővé tette, hogy az emberek előjegyzés nélkül mehetnek oltatni, és bármelyik vakcinát felvehetik, nyomatékosította a miniszterelnök.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »