A kormányfő kaotikusan irányítja az államot, a járvány kezelése egy igazi vezetőt kíván

A kormányfő kaotikusan irányítja az államot, a járvány kezelése egy igazi vezetőt kíván

Peter Pellegrini exminiszterelnök szerint Igor Matovič kormányfő kaotikusan vezeti Szlovákiát.

Mint szerdai sajtóértekezletén kifejtette: a járványellenes intézkedéseknek világosaknak és érthetőeknek kellene lenniük. Ezért a második hullám kezelése egy valódi vezetőt kíván és nem a közösségi hálón ügyködő adminisztrátort. Amennyiben nem képes felelősségteljesen irányítani az országot, engedje át ezt a tisztséget egy olyan személynek, aki képes lesz kivezetni Szlovákiát ebből a válsághelyzetből.

Hírdetés

Elmondta:

Szerinte az emberek egyre inkább bizalmatlanok az állami intézkedésekkel és Matovičcsal szemben, ami veszélyes. Arra a felmérésre hivatkozott, amelyek az emberek véleményét firtatta az arcmaszk viselésével kapcsolatban. Joggal feltehető a kérdés, hogyan higgyék el, hogy a maszkviselés az esküvőkön vagy a temetéseken kötelező, miközben a miniszterelnökről olyan fotók jelennek meg, ahol maszk nélkül vesz részt egy lakodalomban.

Peter Pellegrini emlékeztetett rá, hogy a kormányfő már hónapokkal ezelőtt Marek Krajčí egészségügyi miniszterre ruházta át a felelősséget. A járvány kezdetén a miniszterelnök még arról beszélt, hogy követni kell a szakemberek utasításait, és ezeket nem lehet kétségbe vonni. Ma viszont a kormányfő a közvélemény nyomására módosítgatja az egészségügyi tárca és a járványügyi bizottság döntéseit. Most már csak az a kérdés, hogy a miniszterelnök melyik kijelentése a mérvadó – mondta Peter Pellegrini.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »