A kormány visszahívta Lukáš Kyselicát az államtitkári funkciójából

A kormány visszahívta Lukáš Kyselicát az államtitkári funkciójából

Nyitókép: SME/Marko Erd

Lukáš Kyselicát (OĽaNO) szerdán hivatalosan is visszahívták az államtitkári pozíciójából. A visszahívására tett javaslatot a kormány is jóváhagyta.

Kyselica maga kérvényezte az államtitkári pozícióból való felmentését azután, hogy kiderült, a parlamenti választás előtti kampány során a katonai hírszerzésben dolgozott. A belügyminisztériumból való távozása után képviselőként tér vissza a parlamentbe.

Hírdetés

Kyselicának a parlament védelmi biztonsága előtt is magyarázatot kellett volna adnia a katonai hírszerzésben végzett munkája miatt, de a feltett kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

Mivel több képviselő is megjegyezte, hogy a védelmi bizottságnak nincs jogosultsága a katonai hírszerzéssel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozni, ezért az ellenzék kezdeményezni akarta a parlament különleges ellenőrzőbizottságának összehívását a katonai hírszerzés tevékenységének ellenőrzésére.

Zuzana Šebová (Sme rodina), a bizottság alelnöke azt mondta, még nem kapta meg az ellenzék indítványát. Az alelnök szerint a képviselők a bizottság szeptemberi rendes ülésén tehetik fel az üggyel kapcsolatos kérdéseiket.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »