A kormány több mint egymillió eurót oszt szét a Rimaszombati járásban

A kormány több mint egymillió eurót oszt szét a Rimaszombati járásban

Összesen 1,065 millió eurót oszt szét a kormány a Rimaszombati járás községei között. Ez utóbbi a legkevésbé fejlett járások közé tartozik. A kabinet erről szerdai kihelyezett ülésén döntött a járás déli részén található Feled községben.

Az eredeti terv szerint egymillió eurót osztottak volna szét, de a kabinet utólag még megtoldotta ezt az összeget 65 ezer euróval. 50 ezer eurót Csíz (Číž) község úthálózatának megjavítására, további 15 ezer eurót pedig a feledi kultúrház felújítására fordítanak.

A legmagasabb összegű támogatásból, 100 ezer euróból a rimaszombati téli stadion lelátóját tervezik felépíteni. Nyustya városa 50 000 eurót kap az alapiskola melletti műfüves játszótér létesítésére. További 30 ezer euróval támogatják a helyi futballklubot. Összesen több mint 85 kedvezményezett részesül támogatásban.

Hírdetés

Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes elmondta: az elmúlt években a Rimaszombati járásban jelentős mértékben csökkent a munkanélküliség. Kifejtette: amikor a legkevésbé fejlett járások közé sorolták, 25,87%-os volt, és akkor azt tervezték, hogy öt év alatt ezt az arányt 20,18%-ra csökkentik. „Jelenleg csak 16,15%-os a munkanélküliség ebben a járásban” – emelte ki Raši, hozzátéve: a cselekvési tervben 2300 új munkahely létrehozása szerepelt, mostanra azonban már 2790 létesült.

Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter szerint öt év alatt 11 000 főről 4500 főre csökkent a tartósan nyilvántartott munkanélküliek száma. Hozzátette: a nyilvántartásból eltűnt 6500 munkanélküli mindegyike állást talált, és feltételezhető, hogy 50-60 százalékuk roma.

Ezzel összefüggésben pozitív példaként említette a Tauris céget. „A mintegy 400 embernek, akit alkalmaztak, a felét romák teszik ki. Örülnék, ha ez a tendencia folytatódna” – fűzte hozzá a munkaügyi miniszter.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »