A kormány támogatja a családot és a nemzetet

Az elmúlt fél évtizedben 12 testvércsalád-találkozót szerveztek, amelyen több mint 1800 ember, 400 testvércsalád vett részt. Idén október 18-20. között lesz a találkozó.

A magyar kormány számára a Családháló Alapítvány és a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom nemzeti összetartozásért végzett munkája kiemelt fontosságú. A Nemzeti Együttműködési Alap, „a magyar kormány civil arca” évről évre növekvő támogatást nyújt, idén 5,9 milliárd forintot, jövőre pedig 7,7 milliárdot. Október 1-jétől várják a pályázatokat. A testvércsalád mozgalom idén 3,8 millió forintot nyert el a pályázatokon – mondta a helyettes államtitkár.

Hírdetés

Szalay-Bobrovniczky Vince megjegyezte: Ukrajnában továbbra is feszült a helyzet, az együttműködés nem gördülékeny. „Szeretnénk, ha a magyar-ukrán kapcsolatok jobb irányt vennének. Rajtunk nem fog múlni”. Ugyanakkor a magyar kormány védi a határon túli magyar kisebbségeket – jegyezte meg a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.
Székely Attila, a családháló leköszöntő országos szervezője elmondta: a szervezet öt éve, a kelet-ukrajnai háború kirobbanásakor határozta el, hogy megalapítja a testvércsalád mozgalmat.

Ennek célja, hogy személyes kapcsolatokkal kösse össze a kárpátaljai és anyaországi családokat. A jelentkezők többnapos, közös programokon vesznek részt, hangversenyekre mennek, meglátogatják a parlamentet, illetve megemlékezéseken vesznek részt.

Az elmúlt fél évtizedben 12 testvércsalád-találkozót szerveztek, amelyen több mint 1800 ember, 400 testvércsalád vett részt. Idén október 18-20. között lesz a találkozó. A szervezők tudomása szerint a testvércsaládi kapcsolatok 60 százaléka a találkozók után is fennmarad – mondta Székely Attila.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »