A kormány szerint hirtelen nagyon sürgős lett az alkotmánymódosítás, amit május óta elutasítanak

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sürgetőnek nevezte a vasárnapi kvótareferendum nyomán tervezett alkotmánymódosítást, mert a brüsszeli döntéshozók többször egyértelművé tették, “eszük ágában sincs visszavonni” a betelepítési terveket.

A Jobbik májusban kezdeményezte először az alaptörvény módosításást, legutóbb pedig egy hete álltak elő vele, a kormánynak azonban esze ágában sem volt elfogadni az ellenzéki javaslatot.
 
A Fidesz-KDNP szerint mindenképp szükség volt ehhez a közel 20 milliárdba kerülő, végül érvénytelenül végződő népszavazásra, mellyel kapcsolatban a Jobbik már korábban jelezte: kockázatos, drága és időigényes.
 
Dömötör Csaba az M1 aktuális csatorna műsorában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a népszavazás előtti hetekben az ellenzéki pártok belpolitikai küzdelemként, nyers belpolitikai haszonszerzésre használták fel a népszavazást, az államtitkár szerint ezt igazolta a hétfői parlamenti vita is, ahol a Fidesz-KDNP saját győzelmeként értékelte az eredményt és Brüsszel kiszolgálóinak nevezte a baloldalt és a Jobbikot is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »