A kormány nem ment fel minden vállalatot a járulékfizetés alól

A kormány nem ment fel minden vállalatot a járulékfizetés alól

A kormány nem ment fel minden vállalatot az egészségbiztosítási és társadalombiztosítási járulékok fizetési kötelezettsége alól, mert vannak olyan cégek, amelyek az új típusú koronavírus miatt bevezetett rendkívüli intézkedések ellenére is nyereségesek. Ezt Igor Matovič kormányfő jelentette be a szerdai sajtótájékoztatóján. Az állam elsősorban azokat fogja megsegíteni, akiknek a karantén miatt nincs bevételük.

– hangsúlyozta Matovič. A “gazdagabb cégek” tehát nem fognak mentesülni a járulékfizetés kötelezettsége alól. A miniszterelnök rámutatott, hogy például az áruházláncoknak a “koronaválság” kitörése óta nőtt az árbevételük.

Hírdetés

A kormány Matovič elmondása szerint azokat fogja segíteni, akik bevétel nélkül maradtak. A támogatások összege attól függ majd, hogy mit engedhet meg magának az ország.

Matovič kilátásba helyezte, hogy ha a kormány rendelkezésére fog állni elegendő koronavírusteszt, segíteni fog a kulcsfontosságú üzemeknek. Az alkalmazottak csoportos tesztelése után újraindulhatna a termelés azokban a gyárakban, melyeket a járvány miatt zártak be.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »