A kormány még mandátuma alatt elfogadja a katasztrófa esetén a evakuálásáról szóló törvényt

A szakértői kormány még mandátumának lejárta előtt elfogadja a bárminemű katasztrófa esetén a lakosság evakuálásáról rendelkező jogszabálytervezetet – nyilatkozta hétfőn egy szakkonferencián Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettes, regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter.

“Dolgozunk a tervezeten az igazságügyi minisztérium és az Országos Sürgősségi Felügyelőség szakembereivel. Más országok példáját is alapul véve igyekszünk törvényes keretet szabni a lakosság katasztrófa esetén való evakuálásának” – fogalmazott Vasile Dîncu.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, mindemellett változtatni kell a lakosságnak a témával kapcsolatos mentalitásán is.

“Az elmúlt 25 évben sokat kínlódtunk a tulajdon-visszaszolgáltatásokkal, nem csoda tehát, hogy nálunk a tulajdon szent. De a probléma inkább az, hogy a román ember mentalitása szerint a köztulajdon kevésbé fontos, mint a magántulajdon, és a közös célok kevésbé lényegesek, mint a magáncél. Márpedig katasztrófa esetén nem helyénvaló ez a gondolkodás, változtatni kell rajta, hiszen ilyenkor a közösség védelme esetenként fontosabbá válik – mondjuk – a magántulajdonnál” – mondta Dîncu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »