A kormány leváltotta a Bákó megyei prefektust

A kormány leváltotta a Bákó megyei prefektust

A kormány hétfői ülésén döntött arról, hogy leváltja néhány megye prefektusát és helyébe újakat nevez ki. A leváltott prefektusok között van Maricica-Luminiţa Coşa Bákó megyei prefektus is, aki előbb törvénytelennek ítélte meg a dormánfalvi polgármesternek az úzvölgyi temetőben végrehajtott építkezéseit, majd június 6-án mégis arra utasította a csendőrséget, hogy biztosítsák a román nacionalisták zavartalan megemlékezését a katonatemetőnél. A prefektust Valentin Ivancea váltja, aki eddig alprefektusi tisztséget töltött be.

A Bákó megyei prefektus mellett lecserélték még Fehér megye altprefektusát, Monica Popescut is, akit Nicolae-Gheorghe Mera vált az alprefektusi székben, valamint a Krassó-Szörény megyei alprefektust, Cătălin-Ionuţ Hogeát, a Szeben megyei alprefektust, Horaţiu-Lucian Mariant és a Hunyad megyei alprefektust, Dorel-Ovidiu Breteant is leváltották.

Hírdetés

A Bákó megyei prefektus leváltásának hírére Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke is reagált a Facebookon.

Borboly elmondása szerint a volt prefektusnak felelnie kell a mandátuma alatt elkövetett törvénytelen intézkedésekért. A tanácselnök közölte, hogy a héten iktatják az előzetes perbe hívást a Bákó megyei prefektúra ellen az úzvölgyi katonatemető dormánfalvi leltárba vételéről szóló és kötelezően „náluk létező” másolat kiadásának megtagadása miatt. (comisarul.ro/hírszerk)

Nyitókép: Desteptarea.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »