A kormány jóváhagyta az útépítés koncepcióját az elkövetkező évekre – a déli régiók sehol sincsenek

A kormány jóváhagyta az útépítés koncepcióját az elkövetkező évekre – a déli régiók sehol sincsenek

A régóta várt útépítési koncepció ma átment a kormányban. Tulajdonképp meghatározza, miképp meríthetik a forrásokat 2028-ig. Az egész koncepció Andrej Doležal közlekedési miniszter tavalyi 100-as prioritási listáján alapul, ahol meglehetősen hátra kerültek a Dél-Szlovákiát érintő útszakaszok. Megkérdőjelezhető szakmai kritériumokkal támasztották alá. A jelenlegi helyzet alapján döntöttek, nem pedig a szerint, hogy mennyien is választanák az utat, ha megépülne. A végeredmény: az utak messze elkerülik a magyarok lakta régiókat.

A stratégiai anyag arról árulkodik, hogy a közlekedési tárca az idén spórolni kénytelen, viszont az elkövetkező években mindezt kipótolhatja. Több magasan preferált projektet elhalasztottak. Ennek esett áldozatul a Zsolna utáni Nagyturány (Turany)- és Gombás (Hubová) közötti szakasz a D1-es autópályán, amely az egyike a Pozsony-Kassa közötti autópálya utolsó szakaszainak. Itt PPP projektben gondolkodnának.

De hasonló sorsra jutott a Vágsellyét elkerülőút is, pedig itt van lehetőség EU forrásokat kihasználni.

A részletes ütemtervbe 17 projekt került. A kérdés az, hogy a GDP mekkora arányát fogjuk az utak építésére költeni. Egyelőre a GDP 0,8%-áról (cca 700 millió euróról)  szól a kormányon belüli konszenzus. Pedig, ha ezt az arányt 1,1 százalékra emelnék, akkor az elkövetkező időszakban további 20-25 projektet tudnának megépíteni. Így az elkövetkező évek nagy kérdése az lesz, miként is tudja érvényesíteni a közlekedési tárca az igényeit, illetve ez a hosszútávra szóló koncepció az új kormány esetében nem kerül-e átdolgozásra.

A koncepció csak azokkal az utakkal foglalkozik, amelyek a közlekedési minisztérium kompetenciájába tartoznak. Tehát a II. és III. osztályú utakkal nem, ez már a megyékre tartozik.

Hírdetés

Mindenesetre a dokumentum megemlíti, hogy az alacsonyabb osztályú utaknál is jelentős a beruházási adósság, és valamiképp meg kellene oldani a megyei utak finanszírozását.

Az önkormányzatok viszont kérték a minisztériumot, hogy vegye figyelembe a régiók érdekeit a beruházások rangsorolásakor. Ennek az elvnek a bedolgozását a koncepció legközelebbi revíziójánál ígérik.

Tehát dolgozni fognak a D1-esen, azaz a Pozsony-Kassa vonalon, a D3-ason, ami Zsolnától megy a lengyel határ felé, benne maradt az Eperjest mentesítő elkerülőút, illetve a déli autópályának a Zólyom környéki szakaszai. Persze belekerült több szakasz a Vág-völgyéről és Besztercebánya környékéről is.

A déli régiókban megépítenék – igaz csúszással – a vágsellyei elkerülőutat, illetve az Ipolysági elkerülőutat, amit annyira nem tartanak fontosnak, de már nagyon előrehaladott az előkészítése.

Az ütemterv lefekteti az első osztályú útszakaszok és hidak felújítását is. Erre évente 200 millió eurót szánnának, amelyből a hidak felújítására évi 30-50 millió eurót szánnának.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »