A kormány jóváhagyta az időseknek szóló ötszáz eurós utalványokat

A kormány jóváhagyta az időseknek szóló ötszáz eurós utalványokat

Szerdán a kormány rábólintott az ötszáz eurós utalványok tervére, melyekkel az 60 év fölöttieket motiválnák az oltásokra.

Az utalványokat hotelekben, panziókban, éttermekben, kávézókban, de kulturális rendezvényeken is fel lehetne használni, a kormány így motiválná az időseket a vakcinák felvételére.

A pénzügyminisztérium, mely előállt az ötlettel, úgy véli, hogy a kivitelezés 500 millió euróba fog kerülni. Az utalványra azok lesznek jogosultak, akik állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkeznek Szlovákiában és az év végéig betöltik a 60. életévüket plusz november 25. és december 24. között beoltatták magukat az első adag vakcinával (vagy az egyadagossal), ill. ez alatt az időszak alatt regisztrálnak és január 15-ig beoltatják magukat.

Hírdetés

A jogosultak második csoportja, akik december 24-ig megkapják a megerősítő vakcinát, vagy eddig regisztrálnak arra és abszolválják az oltást január 15-ig.

A harmadik csoport, akik a megerősítő adagot 2022. június 30-ig kapják meg, ennek viszont az a feltétele, hogy a második adagot január 15-ig abszolválják.

Az utalványokat levélben vagy elektronikus formában fogja szétküldeni a pénzügyminisztérium.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »