A kormány hallgat Orbán 8 milliárdos ígéretéről

A kormány hallgat Orbán 8 milliárdos ígéretéről

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett: 2016-ban Orbán Viktor és Kriza Ákos közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Miskolcon 8 milliárd forintból intermodális csomópont épül, ennek részeként megújulna a helyi és helyközi közlekedés, tehermentesítve a Búza teret. Bár tavaly év végén Kósa Lajos jelezte, hogy a pénz másra kell, a választások előtt újra megígérték, hogy a Modern Városok Program részeként megvalósul a beruházás. 

Jakab Péter most írásbeli kérdést tett fel a kormánynak: mikor kezdik el az építkezést, mikor adják át a szintén megígért Y-hidat, és mi lesz a MÁV-telep sorsa, amire azért nem költ a kormány, mert az is része lenne a beruházásnak. 

Hírdetés

Gulyás Gergely miniszter mindössze annyit árul el, hogy az Y-híd az eredetileg tervezett 2020 helyett 2022 végére készülhet el, az intermodális csomóponttal kapcsolatos többi kérdésre pedig egyszerűen nem válaszolt, vagyis úgy tűnik, a kormány a választások után egyszerűen lemondott a fejlesztésről. 

Mindezek után Jakab Péter Csöbör Katalin képviselő asszonytól és Kriza Ákos polgármestertől vár választ: hová tűnt a projektre szánt 8 milliárd, illetve ha nem lesz intermodális csomópont, mihez kezdenek a MÁV-teleppel és a Búza térrel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »