A kormány ellen tüntetnek Budapesten

Elindult szombat délután a kormányellenes tüntetés a fővárosi Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth tér felé.

A Facebookon az „Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen” címmel meghirdetet demonstrációhoz ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek csatlakoztak.    

A menet elején a Magyar Szakszervezeti Szövetség molinóját vitték, amellyel a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakoznak.

A többi között „nem leszünk rabszolgák” és „fideszmafia” rigmusokat skandáló tüntetők a Hősök tere közepét töltötték meg az indulás előtt.

Hírdetés

A menetben a munkavállalói érdekképviseletek mellett az MSZP, a Jobbik, az LMP és a DK pártzászlói, valamint roma és árpádsávos lobogók láthatók.

A Kossuth téren a meghirdetett program szerint több mint 15-en szólalnak majd fel: az összes parlamenti ellenzéki párt, több szakszervezet, valamint egyesületek egy-egy képviselője.

DBZOL20190105001

A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak az Andrássy úton a Kossuth tér felé 2019. január 5-én. MTI/Balogh Zoltán


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »