A kormány elfogadta a kormányrendeletet, ami tisztázza az oltásközpontok finanszírozását

A kormány elfogadta a kormányrendeletet, ami tisztázza az oltásközpontok finanszírozását

A kormány fedezni az oltási kampány költségeit. Az erről szóló sürgősségi kormányrendeletet mai ülésén fogadta el a kormány – nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

Hírdetés

A rendelet tisztázza, hogy ki finanszírozza az oltási központok működését és költségeiket, valamint azt is, hogy miként alkalmazzák a Covid-19 fertőzés elleni oltásban részt vevő egészségügyi személyzetet, illetve miként fizetik ki őket. A kérdés az után kapott nagy nyilvánosságot, hogy Emil Boc nagyon nekiment az egészségügyi miniszternek az oltási kampány finanszírozásával kapcsolatban.

Ez egészségügyi miniszter ugyanakkor arról is tájékoztatott, úgy tervezik, hogy a háziorvosokon keresztül tájékoztatják a lakosságot az oltásról. A miniszter szerint ideáli esetben az emberek a hozzájuk legközelebb álló orvostól, a családorvostól informálódnak az oltással kapcsolatban, és nem a politikusoktól a tévében. Ezért a következő időszakban a háziorvosokra támaszkodnak az emberek tájékoztatásában és programálásában. A miniszter elmondása szerint ezt a munkát külön meg fogják téríteni a családorvosoknak, 30 lejt fognak kapni személyenként. (hotnews)

fotó: Kocsis B. János/Kovászna Megye Tanácsa


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »