A kormány célja a magyarok biztonságának megerősítése

Az idegenrendészeti őrizet visszaállításával is az a kormány célja, hogy a magyar emberek biztonságát a lehető legnagyobb mértékben megerősítse – erről beszélt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Budapesten újságíróknak.

A kormány – miután áttekintette a bevándorlással és az európai terrorizmussal kapcsolatos helyzetet – úgy határozott: akik a tranzitzónába belépve beadják menekültügyi kérelmüket, és annak hatósági elutasítása esetén bírósághoz fordulnak, azok a jogerős döntésig “nem mászkálhatnak szabadon Magyarország és az Európai Unió területén, hanem őrizetben maradnak” – ismertette a kabinet döntését az államtitkár.

Indoklása szerint erre azért volt szükség, mert az európai terrorhelyzetben vannak olyanok, például a berlini merénylő is ilyen, akik jogalap nélkül tartózkodnak az unió területén.

A kormány felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az őrizettel kapcsolatos jogszabálytervezetet a lehető legrövidebb időn belül dolgozza ki, és az mihamarabb lépjen hatályba – közölte Tuzson Bence.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »