A kormány bűnöző, amiért Fischert és a BFZ-t anyagilag dotálja

A kormány bűnöző, amiért Fischert és a BFZ-t anyagilag dotálja

„Lánczi Tamás politikai tanácsadó” aláírással a kormány által finanszírozott Századvég vezető elemzője a „Fischer Iván-jelenségről” írt cikket „A művészek szabálytalan személyiségek, bizonyos határokat azonban még ők sem léphetnek át” címmel a Mozgástér blogon.

A politikai tanácsadónak teljes mértékben igaza van azzal, amit cikke címében és testében állít. A sztori annyira ismert, hogy csupán egészen rövid összefoglalót érdemel.

A lényeg: Fischer feleslegesen hisztizik, hiszen az állam az amúgy is hatalmas apanázsát még meg is növelte, miután Tarlós István főpolgármester azt némileg csökkentette azzal, hogy júniusban visszatér a témára.

Amit az Orbán-kormány Fischer-ügyben tesz, vérlázító. Míg más hírneves zenekarokat a BFZ-nek juttatott összeg töredékével vagy semmivel nem támogatja, addig azt az embert, aki nem egy külföldi lapnak nyilatkozott úgy, hogy „a magyarok rasszisták”, és hogy „a magyarok antiszemiták”, illetve aki a Vörös tehén című operájával házal külföldön, a magyarokat természetesen az antiszemitizmus témakörében húzva le, az egyetlen fillért nem érdemelne azoktól, akiket lerasszistáz és leantiszemitáz.

Lánczi lehetett volna annyira bátor, hogy írásában felveti a kormány felelősségét. Két szempontból.

De mielőtt ezekre térnék, néhány szó az Orbán-kormány zsidópolitikájáról általában.

Azok az emberek, akik a kormányfő zsidópolitikáját formálták, egytől egyig a gyehennára valók. Ugyanis negyed századdal 1990 után, ha valakik még mindig azt hiszik, hogy az antiszemitázók pofáját pénzzel be lehet tömni, azok nemhogy miniszterelnöki tanácsadóknak, de utcai bohócoknak is alkalmatlanok. Teljesen mindegy, hogy azok – és most a tanácsadókról és végrehajtókról is beszélünk – neve a Lázár-Zoltai kettős, a Fischer-féle BFZ támogatásáról döntő Hoppál Péter kulturális államtitkár vagy a mélyzsidó Halász János frakciószóvivő, aki minden eszközzel tömi a kormány és a magyar nép ellenségeit, legyen az az Artis Juson vagy máson keresztül számukra milliókat juttató csatornák szorgalmas kenegetője.

Ezek azt állítják, hogy a zsidóknak csak pénzzel lehet betömni a pofájukat.

Nemzetellenes, felháborító hazugság.

Láttuk, hogy a tavalyi holokauszt-emlékévre teljesen feleslegesen elköltött 70 milliárd forint miként emésztődött fel a Schmidt Mária holokauszt-luvnya féle Sorsok Háza projekttől kezdve a holoévet messze földre eljutó hangos sikollyal „bojkottáló” zsidó szervezetekig juttatott pénzeken át a számtalan zsidó temetők és zsinagógák restaurálására adott összegekig. Miközben nincs nap a magyar kormányt antiszemitázó nyugati sajtócikk nélkül.

Amit Lánczinak fel kellett volna vetnie, az elsősorban az aránytalanság tarthatatlansága kormányzati részről. És ebben az ő szavának lenne súlya.

A másik pusztán büntetőjogi kérdés.

A Fischernek és zenekarának nyújtott támogatás törvénytelen, ugyanis a 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról úgy rendelkezik, hogy
81. §285 Nem köthető támogatási szerződés azzal, aki
82. §287 (1) Nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének, illetve azzal, aki
a) az Art. 16. § (4) bekezdés a) pontjában vagy 16. § (4a) bekezdésében, illetve az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény 11. §-ában foglalt, a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségét elmulasztotta.

Azaz a kormány – amelynek jogászcsapata ezt pontosan tudja – bűnöző, amiért törvénytelenül támogatja Fischer Ivánt és Budapesti Fesztiválzenekarát.

Szalonna János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »