A kormány arra készül, hogy csökkenti a minisztériumokban és a közintézményekben dolgozók számát

A kormány arra készül, hogy csökkenti a minisztériumokban és a közintézményekben dolgozók számát

CsĂśkkenteni fogjuk a szemĂŠlyzet szĂĄmĂĄt a minisztĂŠriumokban ĂŠs a kĂśzintĂŠzmĂŠnyekben, jelentette ki szombaton Raluca Turcan miniszterelnĂśk-helyettes.

“Azt akarom, hogy az intĂŠzmĂŠnyek valĂłban elkezdjĂŠk szolgĂĄlni az ĂĄllampolgĂĄrokat. (…) Azt akarom lĂĄtni a kormĂĄny szintjĂŠn, hogy ha valami problĂŠma merĂźl fel, megoldĂĄsokat kezdĂźnk el keresni, nem pedig hibĂĄsokat, bĹąnbakokat. Az is fontos, hogy megnĂŠzd, hol volt a problĂŠma, de meg kell vĂĄltoztatni a paradigmĂĄt, segĂ­teni kell az embereken” – mondta Raluca Turcan a DIGI 24 hĂ­rcsatornĂĄnak adott interjĂşban.

Hírdetés

A kormányfőhelyettes a regionális fejlesztési minisztériumot hozta fel példaként, ahol például legfelsőbb vezetőségi szinten 40%-os, az intézmény vezetőségi szintjén 30%-os, végrehajtói szinten pedig 20%-os személyzetcsökkentést terveznek, azonban mindegyik tárcavezetőnek elő kell állnia a leépítési tervvel.

“Mindegyik miniszter be fogja mutatni a tĂĄrcĂĄjĂĄra vonatkozĂł leĂŠpĂ­tĂŠsi tervet a kormĂĄnyfőnek” – hangsĂşlyozta Turcan.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig fog tartani ez az átszervezési időszak, Turcan azt válaszolta, hogy a folyamat hosszadalmasabb, mivel ki kell terjeszteni megyei szintre is, azonban úgy gondolja, hogy a jövő évi költségvetést már az átszervezett struktúrákra számolják ki.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »