A kormány akkor oldja meg a jászberényiek gondjait, ha jó helyre szavaznak – Szíjjártó üzent a jászság fővárosának

A kormány akkor oldja meg a jászberényiek gondjait, ha jó helyre szavaznak – Szíjjártó üzent a jászság fővárosának

A külügyminiszter csütörtökön Jászberénybe látogatott, ahol bejelentette, a kormány egy hatpontos akciótervet dolgozott ki azért, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója ne legyen munkanélküli.

Mint mondta: a világgazdaság gyorsan és dinamikusan változik, és ez a világméretű vállalatok – mint az Electrolux – globális stratégiájában is “visszaköszön”. Az Electrolux hozott egy globális kapacitásátszervezésről szóló döntést, de ehhez Jászberénynek, a jászberényieknek “semmi köze nincsen”, hiszen Svédországban született a döntés, mutatott rá a tárcavezető.

Akik a jászberényi vezetőket hibáztatják az Electrolux globális döntéséért, azok “szimplán hazudnak” – szögezte le az MTI tudósítása szerint a miniszter.

A felvázolt megoldások működőképesek, azokat végre is tudják hajtani – szögezte le a tárcavezető, megjegyezve, hogy 

nagyon nehezen tartaná elképzelhetőnek a fentebb vázolt megoldás végrehajtását, ha nem annak kidolgozójával kellene azt megpróbálni. 

Hírdetés

Hozzátette: Bízik abban, hogy lehetősége lesz a megoldás végrehajtására “azzal, aki azt kidolgozta”, vagyis Szabó Tamás, eddigi fideszes politikussal.

Ez pedig magyarra lefordítva annyit jelent: ha nem jó helyre ugrik az X, akkor nem biztos, hogy megoldódik a 800 dolgozó és így a jászberényiek problémája.

Ahogy arról lapunk is többször beszámolt, Jászberényben Budai Lóránt, az ellenzék közös jelöltje győzött, rendkívül szoros versenyben, ám az eredményt a Fidesz megtámadta, aminek a bíróság helyt is adott, így a választást november 10-én meg kell ismételni.

A fideszes óvás a magyar választástörténet egyik leggroteszkebb fejezeteként azért lehetett sikeres, mert a kormánypárt

a saját képviselőjük csalását ismerte be.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »