A kormány a megoldást az e-mobilitásban látja, Karácsony Gergely a biciklizésben

A vírussal szemben nem elég csatát nyerni!

A háború megnyerése stratégiát megalkotását tette volna szükségessé, 2011-ben.

A fővárosi idős otthonok lakói a körében 2020-ban az elhalálozás növekedésének hátterében budapesti levegő szállópor koncentrációjának az elmúlt 30 évben való növekedése áll.

https://index.hu/techtud/2020/04/20/nagy_szmog_kicsi_szel_halalosabb_covid-19/

Hírdetés

A levegőben nagy mennyiségű, különböző eredetű porszem lebeg, amelynek egy része parányi élőlény, gomba és baktérium.

Magas hegyvidéken az ember által egy légvételkor belélegzett kb. ½ liternyi levegőben 100 000 porszem van, az Alföldön ez már félmillióra emelkedik, Pesten az V. emelet magasságában 50 milliót, az I. emelet magasságában másfél milliárdot, az ember magasságában 5 milliárdot, a gyermek magasságában pedig 50 milliárd porszemet tesz ki.

Az elmúlt kilenc évben egyesek jólétének az eredményeképpen a Fővárosban sokkal több gépjármi keveri a levegőt, egyenlítődik ki a porterhelés koncentráció, egyre nagyobb magasságban. A 15 millió vagy annál drágább, több forintba kerülő gépkocsik vezetői a sebesség határ betartásának a tilalmát magukra nézve nem tartják kötelezőnek.

Az is elkerüli a figyelmüket, hogy a Balatonról, vagy a Duna Kanyarban lévő hétvégi villájukból Budapestre autózva megfigyelték volna, hogy a Budapest levegőjének a hőfoka a környezetéhez képest kettő Celsius hőfokkal magasabb.

A klímaváltozás Budapesten kilenc évvel előbbre jár, holott a széndioxid koncentráció kis mértékben csökkent.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »