A KONTINENSFOGLALÓK nem szeretik a „csóró” országokat – EGYSZERRE KELL NEKIK MINDEN

Bevándorlók ezrei vágynak arra, hogy egy európai ország befogadja őket, fizesse ellátásukat, biztosítsa mindazt, amire szükségük van. De ahogy azt megszokhattuk: követeléseik vannak, kötelességről azonban nem is hallottak.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Sokkoló képsoroknak lehettünk szemtanúi az elmúlt időszakban. Migránsok ezrei özönlöttek Európába, Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián át egészen a magyar határig. Szírek, irakiak, afgánok “menekültek” a háborúkkal teli Közel-Keletről az öreg kontinensre, ahol elvileg biztonságra lelhettek.

De, hogy miért indultak sokan az első biztonságosnak titulált országból tovább Nyugat-Európa felé? Mert egyes országok “túl szegények” voltak ahhoz, hogy ott maradjanak.

Pedig ezek a “csóró” országok igazán erőjük felett teljesítenek. Mindent megtesznek, hogy a bevándorlók élelemhez, fedélhez jussanak. Ezt teszi a szerb kormány is. Az ország miniszterelnöke például nemrég bejelentette, hogy Belgrádban hoznak létre egy háromezer férőhelyes menekült szállást.

A hála azonban nem marad el, ha megkérdezzük a jelenleg is Szerbiában tartózkodó migránsokat:
Mohammed Miresh, szíriai bevándorló a riporter kérdésére így válaszolt: Törökországban keményen dolgoztunk a fiammal, 50 60 kilós zsákokat cipeltünk egy farmon, de nagyon kevés pénzt kaptunk a munkáért. […] Németországban van jövőnk. Szerbiában semmi sincs számunkra. […] Németország akar minket, Németország azt mondta, hogy fogad minket.”

Quais Halimi, 23 éves afgán férfi szintén Nyugat-Európába tart, mert Szerbia “túl csóró” ország. Egy nevét elhallgató szintén afgán férfi pedig a következőket mondta:

Ez egy nagyon szegény ország. Mit tudnánk itt csinálni? Hol tudnánk dolgozni? Persze, addig maradunk, amíg nem találunk utat Nyugat-Európába.”

(Express – 888.hu)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »