A Könnyező Szűzanya búcsúja Győrben

A győri kegykép könnyezésének évfordulója idén hétvégére esik: március 16-án és 17-én várják a győri Káptalandombra a híveket és a zarándokokat, akik Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepelhetnek.

A búcsú március 16-án, szombaton veszi kezdetét reggel 6 órakor, a könnyezés órájában, szentmisével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Ezen a napon a Győri Egyházmegye lelkipásztorai és szüleik zarándokolnak a Káptalandombra, hogy kifejezzék tiszteletüket a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt. A zarándoklat lelki csúcspontja a 11 órakor kezdődő szentmise lesz Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök főcelebrálásával.

Hírdetés

A hívek zarándoklata szintén szombaton, este 6 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök mutatja be. Ezt követően, 19 órakor Mária-köszöntőt vezetnek a Brenner János Papnevelő Intézet növendékei. 

Március 17-én a könnyezés órájában, reggel 6 órakor, majd 8 óra 30 perckor kezdődnek a szentmisék. Az ünnepi, 10 órakor kezdődő szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök celebrálja. A búcsú a déli 12 órakor kezdődő szentmisével és a zarándokok búcsúztatásával zárul 14 órakor. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »