A komáromi oltóközpontba már más járásokból is érkeztek érdeklődők

A komáromi oltóközpontba már más járásokból is érkeztek érdeklődők

A komáromi Agel-kórházban a héten folytatódik az egészségügyi dolgozók Covid-19 elleni vakcinával történő beoltása. Mivel az egészségügyi tárca az intézményt Szlovákia 25 oltóközpontjának egyikévé választotta, más járásokból is várják a világjárvány kapcsán legkockázatosabbnak nyilvánított munkakörben tevékenykedőket.

Január 7. óta már önkéntes alapon több mint 500 egészségügyi dolgozónak adták be az ingyenes oltóanyagot, s az érintett személyek szinte fájdalommentes beoltásának második szakasza 21 nap múlva valósul meg a komáromi kórházban. Eddig javarészt az intézmény saját munkatársai estek át a vakcináción, de már más járásokból is akadtak érdeklődők.

Hírdetés

Január 14-re további 120 főt rendeltek be a www.korona.gov.sk portálon korábban regisztrált , más járásokból érkező orvosok, egészségügyi nővérek, ápolók közül – tudtuk meg a kórház fenntartójának, az Agel Rt-nek a tájékoztatásából.

– tudtuk meg Miroslav Jaška kórházigazgatótól.

Hozzátette: az említett oldalon nyilvántartásba vett jelentkezőkkel egy arról szóló becsületbeli nyilatkozatot töltetnek ki, hogy a regisztráció során megadott adataik valósak, s tényleg az egészségügy területén dolgoznak. Mivel nincs joguk azok valóságtartamának vizsgálatához, csak remélik, hogy senki sem ad meg hamis adatokat azért, hogy ekképp mielőbb beoltathassa magát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »