A komáromi kupabúcsú után újabb rangadó vár a sárga-kékekre

A komáromi kupabúcsú után újabb rangadó vár a sárga-kékekre

A Fortuna Liga 9. fordulójában újabb nagy rangadó vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre, akik ezúttal hazai pályán fogadják a kerületi rivális Szpartak Nagyszombatot.

A legnagyobb kérdés a Nagyszombat elleni rangadó előtt, a sárga-kékek játékosai mennyire tudták elfeledni a szerdai pofont, amit a KFC elleni váratlan kupabúcsú jelentett.

„Ez egy hatalmas csalódás a csapatnak és tisztában vagyunk azzal, hogy az egész klubnak és a szurkolóknak is. Nagyon sajnáljuk a komáromi kudarcot, holnap ezért is teljes erőbedobással küzdünk meg a győzelemért. Szeretnénk megismételni a Slovan ellen nyújtott teljesítményünket. Tudjuk, mit jelent ez a rangadó a DAC-nak. Bár a kupabúcsút nem lehet egykönnyen elfeledni, de ha legyőzzük a Nagyszombatot, akkor az remélhetőleg mindenkit jobb kedvre derít majd” – jelentette ki Eric Davis a klub hivatalos honlapján, aki Kalmár és Kružliak távollétében a kapitányi karszalagot viselheti.

Hírdetés

A tabellán elfoglalt helyezések alapján igazi hatpontos összecsapásra van kilátás vasárnap este a csallóközi MOL Arénában. A Szpartak Nagyszombat jól kezdte az idényt, ami a tabellán elfoglalt második helyük is hűen tükröz, míg a DAC a várakozásoktól elmaradva gyengébben rajtolt, így a hatodik helyről várhatják a kerületi rangadót. A derbi múltját tekintve parázs hangúlatú mérkőzésre van kilátás, a sárga-kékek hazai pályán ezzúttal is támaszkodhatnak a szurkolóikra, akik pokoli hangulatot teremhetnek, s így a Slovan elleni összecsapáshoz hasonlóan segítve kedvenceiket a győzelemhez.

Nem kérdés, hogy a sárga-kékeknek mindenképpen győznie kell, hiszen egyre nagyobb a lemaradásuk az élmezőnyhöz képest, és egy hazai győzelemmel pedig akár két pontra is megközelítenék a nagy kerületi riválist. A bajnokságban a DAC immáron öt bajnoki óta nem szenvedett vereséget, míg a Szpartak hat mérkőzése nem kapott ki a bajnokságban. Ami a két csapat legutóbbi mérkőzéseit illeti a DAC legutóbbi öt bajnokijából négyszer is legyőzte a Nagyszombat együttesét, legutóbbi két hazai bajnokiján is győzni tudtak a sárga-kékek a kerületi rivális ellen.

A Szpartak az idei szezonban a legkevesebb gólt kapta, a nyári átigazolási szezon egyik nagy visszatérőjét is a Szpartak szolgáltatta miután hosszú légióskodás után hazatért Martin Škrtel, aki a Liverpool, Zenit Szentpétervár, Fenerbahce és Basaksehir csapatát is erősítette. Škrtel rutinja sokat számíthat majd a piros-feketék védelmében. A rutinos futballista az elmúlt fordulóban a Szered ellen debütált a Szpartak színeiben és nullára lehozták azt a mérkőzést a nagyszombatiak, miután kétgólos győzelmet arattak hazai pályán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »