A komáromi kórházban is igénybe vehető a gyermekek ingyenes PCR-tesztelése

A komáromi kórházban is igénybe vehető a gyermekek ingyenes PCR-tesztelése

Továbbra is szükségük van negatív PCR teszteredményre azoknak a be nem oltott személyeknek, akik külföldi szabadságra készülnek, majd onnan hazautaznának. A négytagú családok augusztus végéig féláron úszhatják meg a mintavételt az Agel Slovakia Rt. 11 hazai kórházában.

A jutányos árú családi csomagra vonatkozó, speciális akciót azoknak érdemes igénybe venniük, akik nem teljesítik az ingyenes PCR tesztelés kritériumait. Ráadásul a kellemetlenebb orrgaratos törlet helyett a kímélőbb módszert is választhatják, amely során a kémcsőbe köpött nyálat vizsgálják ki a szakemberek.

Hírdetés

A tesztelés helyszínén be kell mutatni a gyermekek életkorát igazoló dokumentumot. Továbbá az egyik törvényes képviselőjüknek alá kell írnia a mintavételükbe beleegyező nyilatkozatot, amely a családi csomag online megrendelése során is elérhető. Valamennyiük PCR teszteredményét a laboratóriumi kézbesítés után 24 órán belül, a már megszokott módon: sms-ben vagy e-mailben kapja meg a család azon felnőtt tagja, aki az ahhoz szükséges elérhetőségét megadja. Negatív eredmény esetén az arról szóló, szükséges QR kódot tartalmazó igazolást a szlovákon kívül angol, német és orosz nyelven is kiállítják az illetékesek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »