A komáromi diákok Máltán fejlesztették képességeiket

A minőségi szakképzést nem lehet az iskola falai közé szorítani, teret kell biztosítani a külföldi tapasztalatszerzésnek is. A komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola 38 diákja két turnusban, négy héten át fejleszthette szakmai képességeit Máltán.

Az Erasmus+ program keretén belül ismét nagyon sikeres projektet sikerült lebonyolítani. A külföldi szakmai gyakorlat a szakképzés minőségivé tételét tűzte ki célul. Ennek értelmében diákjaink idegen környezetben idegen nyelvet – esetünkben az angolt – használva váltak a máltai vállalatok szerves részévé.

Hírdetés

Az elsős és másodikos szakácsok egy négycsillagos szálloda éttermében tapasztalták meg a reggeli sürgés-forgást, és a délelőtti nassolnivalók elkészítésének fortélyát. A kereskedelmi akadémia, valamint a kereskedelmi és információs szolgáltatások – nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok szak diákjai adminisztratív munkaerőként dolgoztak nemzetközi vonatkozású könyvelői irodákban, ingatlanügynökségnél, cégalapítással foglalkozó vállalatoknál, angol nyelviskolákban, utazási irodában és reklámügynökségnél.

Értékes tapasztalatot szereztek a máltai Nemzeti Filharmónia, Nemzeti Régészeti Múzeum, Nemzeti Könyvtár, valamint kisebb színházak marketing részlegén is, ahol a diákok a kultúra és a történelem szerves részévé válhattak. Felelősségteljesen végezték a rájuk bízott szervezési és propagációs feladatokat, legyen szó jegyfoglalásról és értékesítésről, reklámanyag készítéséről és terjesztéséről vagy akár weboldal szerkesztéséről.

Ugyancsak nagy óvatossággal vették nyilvántartásba a régi és új dokumentumokat, újságcikkeket, feljegyzéseket és régészeti leleteket. Mindez természetesen a megbízott tanácsadó felügyeletével és irányításával történt. A júniusi, valamint a szeptemberi csoport résztvevői szabadidejükben megismerkedhettek Málta gazdag történelmével, természeti kincseivel, műemlékeivel és kulturális eltéréseivel.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »