A költségvetésről dönt a héten az Országgyűlés

Több mint húsz javaslatról szavaz a Ház a nyári szünet előtt. Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyet az interpellációk és az azonnali kérdések követnek egy-egy órában, majd kérdések hangozhatnak el további 30 percben. Kedden reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, a napirenden ezután kizárólag határozathozatalok szerepelnek.

Hírdetés

A parlament ekkor a 2022-es költségvetés mellett elfogadhatja a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokat, szavazhat a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint az egyes állami vagy önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról szóló kormánypárti előterjesztésről is. Döntés várható továbbá a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról, a Budapest Diákváros megvalósításáról és a nemzeti adatvagyonról szóló új jogszabályról is.

Az Országgyűlés titkos szavazással dönthet az Alkotmánybíróság új tagjának megválasztásáról, végül pedig mintegy 10 millió forinttal csökkentheti a Jobbik elnökének tiszteletdíját, amiért Jakab Péter egy napirend előtti felszólalásában megsértette a házszabályi rendelkezéseket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »