A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet

A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet

Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Nyíregyháza, 2016. augusztus 31.
Rendõrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálõtt egy házaspárra. A 40 éves nõ meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba.
MTI Fotó: Taipusz Attila

Az ítélőtábla szóvivője elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost. A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A román rendőrség talált nála egy fegyvert is.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

 

MTI

The post A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »