A koalíció megegyezett, a beoltatlan ingázók nem fizetnek a tesztekért

A koalíció megegyezett, a beoltatlan ingázók nem fizetnek a tesztekért

A koalíció megegyezésre jutott a közegészség védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvényjavaslatot illetően, mely szerint a beoltott személyek bizonyos előnyüket élveznek. Mindezt a szombati sajtótájékoztatón jelentette be Eduard Heger kormányfő.

Milan Krajniak szociális, munka- és családügyi miniszter hozzátette, hogy a Sme rodina mozgalomnak sikerült érvényre juttatnia két követelményét, mellyel, mint mondta, megakadályozták az emberek két kategóriába – beoltottak és beoltatlanok csoportjába – való sorolását.

A tárcavezető elmondta, az ingázók sem fizetnek majd a tesztekért, amennyiben azokra szükségük lesz a határátlépéshez. „Olyan feltételeket teremtünk, hogy minden ingázó ingyenesen végeztethesse el az antigénalapú tesztet, mely elegendő lesz a Szlovákiába való belépéshez“ – jelentette ki.

Hírdetés

Abban az esetben, ha egy súlyosabb harmadik hullám jön, az alkalmazottaknak sehová sem kell tesztelésre menniük, ingyenesen teszteltethetik magukat a munkáltatójuknál, közölte az OľaNO képviselői klubjának vezetője, Michal Šipoš.

„A gyerekek pedig maguk tesztelik magukat, ahogy Ausztriában is, ingyenesen, közvetlenül az iskolákban. Az üzletekbe való belépéshez nem lesz szükség teszteredményre, az ingázók számára pedig közvetlenül a határokon létesítünk mobil tesztelőállomásokat, ahol ingyenes antigénalapú tesztelést végeznek“ – közölte.

A sajtótájékoztatón jelen voltak Kotleba ĽSNS pártájának képviselői, valamint a Milan Mazurek körül csoportosult független képviselők is, akik szerint a Sme rodina mozgalom félrevezette az embereket.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »