A KLIK már a diákokat is átveri Zemplénben és Abaújban?

A napokban felháborodott szülők keresték meg a Jobbikot jelezve, több zempléni, abaúji iskolában maradtak el pályázati finanszírozású programok, melyeket már tényként kezeltek a szülők, diákok és az intézmények is.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjait például az Arany János Program keretén belül vitték volna síelni, amit a helyi tankerület is jóváhagyott. Csak az utazás előtt derült ki, hogy a központi KLIK még a tavalyi költségeket sem rendezte, aminek köszönhetően az intézménynek más iskolákhoz hasonlóan tetemes, 18 milliós tartozása keletkezett. Az idei kirándulást így a megnyert pályázat ellenére sem lehet megtartani. A szülők felháborodása és a gyerekek csalódottsága jogos, nem beszélve azokról, akik több tízezer forintot fordítottak a sporteszközök megvásárlására, mindhiába.

Látható, hogy a kormány vezetése alatt álló KLIK nem csupán a pedagógusok munkáját lehetetleníti el, de sok esetben a gyermekek sportolási, kirándulási lehetőségét is a már megnyert pályázatok esetén is.

A Jobbik felszólítja a Fideszt és a KLIK országos vezetését, ne rombolják tovább az iskolarendszert, fejezzék be a pedagógusok sanyargatását és az iskolások átverését, ellenkező esetben ne csodálkozzanak, ha a diákok kockás ingekben mennek, vagy épp nem mennek iskolába.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője, választókerületi elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »