A Klik elkezdte listázni a sztrájkoló tanárokat

Egy kaposvári iskolában bekérték a neveket. Az igazgató azt mondja, muszáj így tenniük.

A Sonline.hu azt írja, hogy kedden a kaposvári Kodály központi iskolához tartozó valamennyi tagintézmény vezetője e-mailt kapott Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgatótól, melyben név szerinti visszajelzést kértek az intézményekből arról, ki vesz részt a szerdai sztrájkban, s ki nem.

A portálhoz forduló pedagógusok egy része ezt nyomásgyakorlásnak érzi, mert mint mondják, azt valóban előzetesen jelezni kell a munkáltató felé, hogy hányan nem veszik fel majd a munkát, de nem név szerint.

Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna a Sonline érdeklődésére elmondta: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megállapodott a sztrájk lebonyolításának szabályos feltételeiről. – Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk valamennyi intézményben a tanulók felügyeletét, a munkáltatónak tudnia kell, hányan vesznek részt a sztrájkban – mondta a főigazgató. – S mivel a sztrájkban részt vevő pedagógusok adott napra nem kapnak fizetést, tudnunk kell azt is, ki nem veszi föl szerdán a munkát.

Mint ismert, a PSZ tárgyalt a kormánnyal, ám javaslataikat elfogadhatatlannak tartották, ezért hirdettek egész napos sztrájkot szerdára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »