A klebelsberges tanárok egy fillér jutalomra sem számíthatnak

Idén sem számíthatnak egyetlen fillér jutalomra karácsony előtt a Klebelsberg Központhoz tartozó iskolák dolgozói, miközben a gazdasági tárca fenntartásában működő szakgimnáziumok és szakközépiskolák minden munkatársának jut valamilyen ajándék.

Az egyik borsodi szakgimnáziumban például a dolgozók, azaz nem csak a pedagógusok, novemberben 56 ezer forintnyi élelmiszerutalványt kaptak, decemberben pedig 80-90 ezer forint jutalomban lesz részük.

Az egyházi intézmények legtöbbjében szintén jár a dolgozóknak egy kis plusz, sőt a nagyobb települések önkormányzati óvodái is örülhetnek egy kis év végi juttatásnak.

„A szakképzési centrumok, akárcsak a tankerületi centrumok, tankerületi központok önálló gazdálkodásúak, ők ezt kigazdálkodták, ellenben a Klebelsberg Központhoz tartozó egyetlen tankerületről sem tudunk, ahol ilyen, vagy bármilyen jellegű jutalmat osztottak volna. Ez semmiféle képen sem helyes, hiszen a nagy államosítás, amit mi annak nevezünk, az új köznevelési törvénynek az életbeléptetésével pont azért indult, hogy ilyen ne következhessen be” – emelte ki a Hír TV-nek Mendrey László, a PDSZ elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »