A kisfiúk bátorították a nemi kapcsolatra, állította a hibátlan török menekülttábor takarítója, de a bíróság nem hitt neki – 108 évet kapott

Összesen 108 év börtönre ítélték Törökországban pénteken azt a férfit, aki egy menekülttáborban több tucat kisfiúval fajtalankodott – jelentették a hírügynökségek.

A 29 éves takarító nem tagadta a bűnösségét, de azt állította, hogy a Nizip településen lévő, 14 ezer férőhelyes tábor több másik alkalmazottja és menedzsere is részes volt a bűnügyben. Azzal is védekezett, hogy szerinte a kisfiúk bátorították a nemi kapcsolatra. (Hátha kap majd ő is vízummentességet, Magyarország szívesen oltalmazná – a szerk.)

A gyerekek családjuknak panaszkodtak a borzalmakról, de a férfira a tábor őrei is felfigyeltek. A takarító mindig olyan helyre ment a kisfiúkkal, amely kiesett a biztonsági kamerák látóköréből. A visszaélések legalább három hónapon át folytak.

A Törökországban hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja korábban hibátlannak minősítette a tábort, amelybe egyébiránt áprilisban ellátogatott Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, valamint Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke és Ahmet Davutoglu akkori török miniszterelnök.

A nagy felháborodást kiváltó bűncselekmény felhívta a közvélemény figyelmét arra, mennyire kiszolgáltatottak a menekült gyerekek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »