A kisebbségi kormánybiztos felhívja a figyelmet a kötelezően kétnyelvű tájékoztatásra

A kisebbségi kormánybiztos, Bukovszky László hivatala a Facebookon figyelmeztet a boltokban a kisebbségek nyelvén is kötelező tájékoztatásra. 

Az üzletek megnyitottak, ugyanakkor a kétnyelvű tájékoztatás továbbra is kötelező, olvasható Facebook-bejegyzésükben. Emlékeztetnek, hogy az üzletekben az egészség megóvásával, a biztonsággal és a magántulajdonnal kapcsolatos figyelmeztetéseket és értesítéseket több nyelven, köztük a kisebbségek nyelvén is közzé kell tenni.

Hírdetés

A szolgáltatók rendszerint egyéni megjelenítést, dizájnt alkalmaznak kül- és beltérben, ez pedig megnehezíti az uniformizált megoldásokat. Általánosan érvényes a szabályozás, miszerint a közegészségüggyel, fogyasztóvédelemmel, tűzvédelemmel, állat- és élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos információt ki kell helyezni a kisebbségek nyelvén is. Ugyanez vonatkozik az egészség és a személyes adatok védelméről szóló feliratokra is.

Bukovszky László jelezte, hogy a rendelkezés hatékonyabb betartása érdekében Martin Katriakhoz, a Szlovák Kereskedelmi Szövetség elnökéhez fordult, aki segítőkésznek mutatkozott a témában.

(LB/Felvidék.ma/Facebook)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »