A kisebbség mellé is szabad állni, ha az igazság is ott áll

Az energetika esetében az igazság az, hogy a kisebbség a többség. Aki nyíltan nem mutatja ki a küzdő felek melyikével rokonszenvezik, nem pártatlan energetikus.

A véleménynyilvánítás szabadsága a polgári és politikai jogok közé tartozó alapjog.

Véleményközlés és tényközlés

A vélemény egy esemény szubjektív megítélése, melyhez a tényközléssel ellentétben nem lehet és kell mellékelni az igazságnak bizonyítékát.

Nézetei miatt senki sem zaklatható. (ALAPTÖRVÉNY)

2. Mindenkinek joga van szabad véleménynyilvánításra; ez a jog magában foglalja mindenfajta adat és gondolat határokra való tekintet nélküli – szóban, írásban, nyomtatásban, művészi formában vagy bármilyen más tetszése szerinti módon történő – keresésének, megismerésének és terjesztésének a szabadságát is.

3. Az e cikk 2. bekezdésében meghatározott jogok gyakorlása különleges kötelességekkel és felelősséggel jár. Ennél fogva az bizonyos korlátozásoknak vethető alá, ezek azonban csak olyanok lehetnek, amelyeket a törvény kifejezetten megállapít és amelyek

a) mások jogainak vagy jó hírnevének tiszteletben tartása, illetőleg

b) az állambiztonság vagy a közrend, a közegészség vagy a közerkölcs védelme érdekében szükségesek

Süli János, Lenkei István a reális zöldeket nem zaklatta. Izgalmaktól, gondoktól felhevült állapottól szabadítottak meg, amikor egybehangzóan közölték velem, hogy a reális zöldek működéséhez kapunk támogatást. Mivel az ígéret nem vált valósággá, zaklatott állapotban vagyok. ( Juhos László)

Kedves Kollégák!

Az elmúlt év, vagyis 2019. november elején, két akkoriban megjelent cikk kapcsán írtam az alábbi gondolatokat.

Hírdetés

Egy héttel korábban a Putyin látogatás kapcsán megjelent egy cikk Paks-2-ről, melynek címe „Egy év múlva kezdhetik legkorábban építeni Paks-2-t”.

Most pedig meglepődve olvastam az ezzel kapcsolatos újabb hírt, melynek címe „Gyorsít a Paks II. projekt”.

A reális menetrend persze mindkét cikk tartalmából kiderül, ha valaki elolvassa. A hatósági beadás 2020. június 30., a hatósági engedélyezéshez szükséges időtartam optimális esetben 15 hónap, az építkezés tehát ténylegesen legkorábban 2021. őszén, vagyis mintegy két év múlva kezdődhet.

Az akkori egyszerű számtan alapú becslésem pesszimistának látszott, vagyis a cikkekben megjelent „legkorábban egy év múlva kezdődhet” időpontot én két évre becsültem.

Most pedig Kovács Pál államtitkár úr előadása alapján úgy látom, hogy a két éves becslésem nem pesszimista, hanem inkább optimista volt. Az előadásban ugyanis az alábbiak hangzottak el.

Az orosz féltől 300 ezer oldalnyi dokumentációt kaptak, az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH) mintegy 30 ezer oldalt nyújtanak majd be, az OAH-nak pedig 15 hónapja van arra, hogy átnézze, véleményezze – ha minden a tervek szerint halad, a kivitelezés 2022 végén kezdődhet el.

Akkor most hogy is van ez? Az elmúlt év őszéhez képest legkorábban egy év múlva kezdhetik el építeni Paks-2-t, vagy három év múlva?

Persze a hibát valószínűleg ott követtem el, hogy akkor még nem számoltam a Reális Zöldek Klub nemrég megjelent közleményében szereplő időhúzással.

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6538

Üdv.: Nagy Tibor

T. Kollégák!

Az előadással nincsen bajom, de azzal, ami kimarad belőle annál inkább!

A német szimuláció nélkül is évtizedek óta tudjuk és a közelmúltban bekövetkezett események is egyértelműen bizonyítják: a villamosenergia ellátást nem lehetséges kizárólag időjárás függő termésre alapozni! Az is ismert, hogy az atomerőmű nem komplementer áramforrása a megújuló energiának! A jelen civilizációnak az áramellátás olyan, mint az életnek az oxigén. Azt is hozzá kellene tennie az előadónak, hogy – a természettudományos ismereteink szerint – az „antropogén klíma-vészhelyzet” félre kezelése által a de-karbonizált gazdaság és energetika a mai villamosenergia rendszerek összeomlásának esélyét kézzelfogható közelségbe hozta!

Üdv. HA

https://szon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/paks-ii-nelkul-atomjaira-hullhat-a-szolgaltatas-3701961/


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »