A kínaiakat nem szereti, de a pénzük kéne Trumpnak

Kínát és a migrációt is támadja elnökjelölt-aspiránsi kampányában Donald Trump, ezzel pedig saját üzleti érdekei ellen tehet. Kiderült ugyanis, hogy kínai befektetők segítik az ingatlanmágnás egyik vállalkozását, méghozzá vízumért cserébe.

„Elvették a munkánkat, elvették a pénzünket, mindent elvesznek tőlünk” – mondta Kínával kapcsolatban kampánya során Donald Trump, a Republikánus Párt előválasztási folyamatának éllovasa. Akkor azt is elmondta, hogy csak a magasan képzett külföldieket engedné be az Egyesült Államokba, ha elnökké választanák. Ám a Bloomberg Politics kiderítette: Trump üzletel kínaiakkal.

A portál talált egy olyan videót, amelyben a Maffiózók című sorozat főcíméhez hasonló módon (és annak zenéjére), virtuálisan autózhat körbe New Jersey-ben a néző, miközben egy Trump által is finanszírozott épületbe való befektetésre buzdítanak. Az egész egy kormányzati program része, amelynek révén – főleg kínai – befektetőknek adna vízumot gyorsított eljárásban az Egyesült Államok (ez Magyarországon is ismerős lehet a befektetési kötvények miatt). A program sokak szerint munkahelyeket generál az USA-ban, mások viszont a nemzetbiztonsági kockázatokat hangsúlyozzák.

A Trump Bay Street épületegyüttest Donald Trump lányának férje, Jared Kushner építi, a befektetőknek pedig „csak” annyi a dolga, hogy minimum félmillió dollárt (140 millió forintot) adjanak, cserébe olyan két éves vízumot kapnak, amellyel a letelepedési engedély megszerzése is könnyen mehet – írja a Bloomberg. A projekt eddig 50 millió dollárt szedett össze, ez az összköltségvetés negyede.

A portál megkereste Trump kampánycsapatát is, amely azt közölte: nagyon sikeres projektről van szó, de Trump pénzügyi szempontból nem érintett az ügyben. Kushnerék pedig azt hangsúlyozták, hogy legálisan finanszírozzák az épületegyüttes megépítését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »