„A kínaiak már a spájzban vannak"

A fogadási csalások miatt mélyről indult, de magasra tör a kínai labdarúgás – összegezte az elmúlt átigazolási időszakok tapasztalatát Dénes Ferenc sportközgazdász az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című adásában.„Csak korlátozott számban lehet külföldieket szerződtetni, így egyértelmű a kínaiak célja: a legjobbakat szeretnék leigazolni. Erős politikai elköteleződés van a sport, így a labdarúgás fejlesztése mellett is az országban” – jelentette ki Dénes Ferenc.

A sportközgazdász elmondta, nemcsak a külföldi labdarúgókat veszik drágán, hanem a piac tökéletlensége és korlátozottsága miatt azok a hazai játékosok is sokba kerülnek, akik „képesek egy egyeneset rúgni a labdába”, hozzájuk képest pedig a külföldről érkező, nagy nevű labdarúgók már nem is olyan drágák.

„Hasonló folyamat zajlik, mint amikor a nyugat-európai ligák kirabolták Afrikát és Kelet-Európát, csak most úgy tűnik, meg vagyunk sértve, hogy nem a kedvenc európai csapatunkhoz igazolnak ezek a játékosok, hanem mondjuk Sanghajba” – mondta Dénes Ferenc, aki szerint tudomásul kell venni, hogy ha a labdarúgók adott munkáért száz egységnyi pénz helyett kaphatnak nyolcszáz egységnyit is, akkor közülük sokan utóbbit fogják választani.

„A kínaiak már a spájzban vannak” – summázta az elmúlt időszak történéseit a sportközgazdász, aki szerint a jövőben érdemes lesz odafigyelni a távol-keleti klubokra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »