A kilakoltatott cigányoknak új lakás, a rendesen fizetőknek drasztikus lakbéremelés

Miközben a számozott utcákból kilakoltatott nem fizetők ingyen juthatnak új önkormányzati lakáshoz, addig a rendesen fizető bérlők bérleti díját akár 20 ezer forinttal is megemeli januártól Miskolc fideszes vezetése – hangzott el a miskolci Jobbik sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Jobbik nem tartja elfogadhatónak a városvezetés magyarázatát, miszerint a jelentős emelés része a felelős gazdálkodásnak. Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: felelős ingatlangazdálkodás az lett volna, ha a Fidesz nem hagyja tönkretenni a város ingatlanvagyonának jelentős részét, és nem juttatja a tönkretevőket új lakáshoz.

Addig, amíg a városvezetés semmit sem tesz az önkormányzati lakások megóvása érdekében, a tisztességes bérlők lakbérének drasztikus emelése nem más, mint közönséges sarc, ami lassan a lakáshitelek szintjével vetekszik. Új lakás csak a számozott utcák mintapolgárainak jár Szilágyi szerint a Fidesz által megszavazott megszorítás a rendkívül alacsony bérszínvonal miatt sokak számára elviselhetetlen terhet fog jelenteni, és valószínű az utolsó csepp lesz ahhoz, hogy még többen hagyják el a várost.

A Jobbik politikusa arra kérte Kriza Ákos polgármestert, gondolja át a lakbéremelés kérdését, és azt is, kikre van szüksége Miskolcnak: azokra a rombolókra, akiknek az önkormányzat ingyen lakást osztogat, vagy azokra az építőkre, akiket a rezsiköltségek emelésével üldöznek el a városból.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »