A KFC 40 évvel korábbi csapatkapitánya: “Mikor feljutottunk, az egy győztes csapat volt”

A KFC 40 évvel korábbi csapatkapitánya: “Mikor feljutottunk, az egy győztes csapat volt”

Tavaly történelmi sikert ért el a KFC Komárom csapata, mikor 40 év után újra feljutott a szlovák II. ligába. Most, az 1977-es csapat akkori eredményét felülmúlva sikerült a bennmaradás, így már második szezonjukat kezdik meg az országos bajnokságban. A “régi” csapat tagjai még ma is töretlen KFC-drukkerek, és büszkék arra, hogy egykor a mai Szlovákia területén létező második legöregebb klubot képviselhették.

2017-ben jubileumi találkozón vehettek részt a régi komáromi Spartak játékosai, akik egy rögtönzött focimérkőzést is lejátszottak egymással, majd közösen emlékeztek a közös élményekre. Szombaton a lila-fehérek megkezdik a második szezonjukat a II. ligában. A hazai mérkőzésen a vezetőség szeretne kedveskedni a szurkolóknak és az egykori “nagy csapat” tagjainak is.

A Liptószentmiklós ellen mérkőzés félidejében kifutnak majd a pályára az 1977-es csapat tagjai, akiket információink szerint a KFC vezetősége meg is ajándékoz majd. Az alábbiakban Broczky Lászlót, a ’77-es keret csapatkapitányát kérdeztük múltról, jelenről és jövőről.

Broczky úrtól megtudtuk, hogy az akkori csapatból 14-en jelezték vissza, hogy részt vesznek majd a szombati találkozón, további két játékos jelenléte még kérdéses.

tudjuk meg a volt CSK-tól, aki azt is elmeséli, hogy a mai napig figyelemmel követik a klub tevékenységét, eredményeit.

mondta Broczky úr, akitől megtudjuk, nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy meghívták őket a szombati mérkőzésre.

Kíváncsiak voltunk, milyen volt 41 évvel ezelőtt feljutni a legmagasabb szlovák ligába.

2017 nyarán a magyar kormány a komáromiak számára fontos döntést hozott, mikor úgy határozott, támogatja a stadion felújítását és bővítését, valamint az utánpótlásnevelést.

Broczky úr feleleveníti, hogy Az elmúlt évtizedekben, pontosabban Ölveczky Ferenc óta nem volt olyan vezető a városban, aki annyira szívén viselte volna a városi szervezetek és értékek védelmét és támogatását, mint ő.

zárta a volt csapatkapitány.

A KFC Komárom – Liptószentmiklós szezonnyitó mérkőzésre július 21-én 17:30 órai kezdettel kerül sor a komáromi városi stadionban. A rendezőség mintegy 1000 szurkolót vár a találkozóra, melyen a most szerveződő lila-fehér ultrák is megmutatják már hangjukat. A Körkép.sk kamerái most is ott lesznek a Komáromban, ahonnan képes-videós összeállítással jelentkezünk.

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »