A kétharmadot fogja szolgálni a német nemzetiségi képviselő – nem meglepő, korábban fideszes jelölt volt

A kétharmadot fogja szolgálni a német nemzetiségi képviselő – nem meglepő, korábban fideszes jelölt volt

A nemzetiségeket érintő szavazásokon azok érdekeit fogja nézni, más törvényeknél pedig a kormánnyal szavaz – ezt mondja Ritter Imre német nemzetiségi képviselő, aki gyakorlatilag a Fidesz-kétharmad biztonsági tartalékát jelenti ezáltal.

Interjút közöl az e heti HVG Ritter Imrével, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának képviselőjével, aki teljes jogú képviselőként először jutott be nemzetiségi oldalról a parlamentbe (korábban a nemzetiségek csak szószólókat delegálhattak, akik nem szavazhattak).

Hírdetés

Ritter korábban a Fidesz tagjaként indult Budaörsön a polgármesteri címért. Azt mondja, a parlamentben mindig a kisebbségek érdekeit és szempontjait fogja nézni a szavazásoknál, ott pedig, ahol a kisebbségek nem érintettek, "a mindenkori kormányt támogatólag fogok voksolni".

A Stop Soros-törvényekről, amelyek vélhetően az első között lesznek, még nem alakított ki véleményt – igyekszik majd a közösségével konzultálni, de a felelősség minden szavazáskor az övé.

A kormánynak most 133 képviselője van, éppen megvan a kétharmada, de ezek szerint Ritter személyében egy biztonsági tartalékra is számíthat – írja a HVG.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »