A kerületi rivális otthonában is kikapott a DAC

A kerületi rivális otthonában is kikapott a DAC

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának utolsó fordulójára került sor szombat délután. A dunaszerdahelyi DAC a nagy kerületi rivális Nagyszombat otthonában lépett pályára.

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának utolsó fordulójára került sor szombaton. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a bronzérmes és kupagyőztes Nagyszombat otthonában vendégeskedtek. A csallóközi együttes számára azonban még korántsem ér véget a szezon, hiszen jövő héten kedden a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszás elődöntőjében lépnek pályára a MOL Arénába.

A DAC portugál edzője sárga lapos eltiltás miatt nem ülhetett le a sárga-kékek kispadjára, így Martin Raška kapusedző irányította a dunaszerdahelyi együttest a kerületi rivális otthonában. A magyar játékosok közül ezúttal Veszelinov Dániel és Balogh Norbert kezdett, valamint a felvidéki Matuš Malý is lehetőséget kapott, míg sérülése után Hahn János visszatért és Szánthó Regő is a kispadon várta a lehetőséget.

A találkozónak ugyan komolyabb tétje nem volt, így felszabadultan futballozhatott mindkét együttes, de ez az első negyedórában nem igen látszódott meg, ugyanis nem sok gólszerzési lehetőség adódott a kapuk előtt. Az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 26. percben Azevedo került ziccerbe, azonban Veszelinov Dániel nagy bravúrjának köszönhetően nem született gól az akcióból. Nem sokkal később ismét a hazaiak veszélyeztettek, ezúttal Olejník próbálkozását tolta léc fölé Veszelinov. A mérkőzés 35. percében újabb hazai lehetőség maradt ki, egy pontrúgás után Škrtel tüzelt kapura, de a sárga-kékek magyar hálóőre ezt is hárítani tudta. Az első félidő legnagyobb dunaszerdahelyi lehetősége Balogh Norbert előtt adódott a 36. Percben, a magyar támadó nem sokkal lőtt a kapu mellé.

Hírdetés

A találkozó 37. percében a nagyszombati City Aréna közönség felállva tapsolta a Szpartak búcsúzó játákosát Martin Škrtelt, aki ezen a találkozón fejezte be aktív pályafutását. A szlovák futball egyik legnagyobb alakja még el is érzékenyült a szurkolók fogadtatásán, a hangszórókba pedig a Liverpool világhírű indulója is a You’ll Never Walk Alone is felcsendült. Mint ismert Martin Škrtel a Liverpool színeiben töltötte el legszebb éveit, közel 320 mérkőzésen lépett pályára a vörösök színeiben.

Az első félidőben a hazaiak előtt akadtak veszélyesebb lehetőségek, az első játékrész hajrájában Azevedo és Miković is veszélyeztette, de Veszelinovnak köszönhetően a sárga-kékek nem kerültek hátrányba az első félidőben.

A második félidőben sem lehetett panasz a legkörre, a szurkolók remek hangulatot teremtettek, azonban a találkozót nem nagy iram jellemezte, nagyon kevés gólszerzési lehetőséggel. Martin Raška is érezte valamit kezdenie kellene a csapat támadójátékával és három játékosát is lecserélte. A hazai piros-feketék is több helyen változtattak, Iván Alex beállítása remek húzásnak bizonyult. A DAC egykori játékosa a mérkőzés 66. percében egy remek lövéssel tesztelte Veszelinov éberségét, majd nem sokkal később ismét a DAC magyar hálóőre védett bravúrral Iván lövése után, a kipattanó ugyan Bukata elé pattant a hazaiak játékosa elügyetlenkedte a százszázalékos gólszerzési lehetőséget.

Negyedórával a vége előtt ismét Veszelinov percei következtek, előbb Bamidele lövését tolta szögletre, majd a pontrúgás után Bukata ziccerét is hatástalanította. A nagyszombatiak nyomása pedig nyolc perccel a vége előtt góllá érett és Bamidele sokadik ziccerét már gólra váltotta, ami végül győzelmet jelentett a piros-feketéknek a nagy kerületi rivális DAC ellen.

A dunaszerdahelyi együttes sorozatban második bajnokiján szenvedett vereséget, a sárga-kékek kedden máris pályára lépnek és a Konferencia Ligáért zajló rájátszás elődöntőjében a Liptószentmiklós együttesét fogadják a MOL Arénában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »