A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Uganda: Muszlim szélsőségesek öt keresztény hittérítőt fojtottak az ugandai Kyoga-tóba.

Az End Time Word Ministry pünkösdi egyház hittérítői egy kereskedelmi hajóval utaztak Uganda Nakasongola körzetből Apac kerületbe azzal a céllal, hogy ott templomot építsenek. Útközben vallási vitába keveredtek több muszlim utassal és a konfliktus tragédiával végződött. Az esetről a csoport egyetlen keresztény túlélője számolt be a Morning Star News-nak.

Amos Kyakulaga a Namutumba templom diakónusa, aki idegenvezetőként volt a csoporttal. Az újságíróknak elmondta: a hittérítők elkezdtek Krisztusról beszélni tíz Iszlám vallási öltözetet viselő embernek.

„Útközben Tonny Ankunda elkezdte téríteni az embereket a hajón, ami nagy vitát robbantott ki a muszlimok és a keresztény hittérítők között Jézus szerepéről” – mondta.

Az egyik muzulmán, akit Bashirnak hívtak, elkezdte fenyegetni a keresztényeket és kijelentette: „Ha továbbra is azt mondjátok, hogy Jézus az Isten fia, Allah mindannyitokat megöl”.

Mivel a hittérítők továbbra is azt állították, hogy Jézus Isten fia, Bashir azt mondta nekik:

Hírdetés

„Egy percet kaptok, hogy abbahagyjátok ezt a szentségtörő beszédet és megtérjetek. Valljátok meg a shahada-t (Iszlám hitvallás), vagy az életetekkel fizettek”.

Miután a hittérítők nem voltak hajlandók megtagadni Jézust, a muszlimok megragadták és egyesével lelökték őket a hajóról. Mivel a tó 4-5,7 méter mély, és 200 méterre voltak a parttól, esélyük sem maradt a túlélésre. Mind az öten vízbe fulladtak.

A hajón ülő tíz muszlim egyetértett abban, hogy a keresztényeket meg kell ölni, sőt, még a hajó kapitánya sem sietett a segítségükre – számolt be róla az egyetlen túlélő.

A muszlimok tőle is megkérdezték, hogy hittérítő-e, és amikor azt válaszolta, hogy nem tagja a templomépítő csoportnak, békén hagyták. Amint partot értek, motorral az adakui templomhoz sietett, ahol egy idősebb férfi segített neki hívni a helyi hatóságokat és halászokat, hogy segítsenek kihozni a holttesteket a tóból.

A legfiatalabb áldozat 28, a legidősebb 52 éves volt.

A rendőrség kapcsolatba lépett a Nakasongola kerületi hatóságokkal. Bashir mellett két másik elkövetőt is azonosítottak.

Ugandában a törvény engedélyezi a szabad vallásgyakorlást, beleértve a hittérítést is. Az ország lakosságának 12 százalékát teszik ki a muzulmánok, akik többnyire Uganda keleti részén élnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »